De Meentboerderij is een echt familiebedrijf (zie stukje geschiedenis). Harm en Maartje Jansen runnen de boerderij en wonen ook op de boerderij samen met hun kinderen Stef en Bram.
Dit doen ze samen met vele andere mensen die op de boerderij  zoals stagiaires, vrijwilligers en zorgdeelnemers.  

Stukje geschiedenis

We komen van oorsprong uit Kortenhoef en wel van de Koninginneweg. Daar had de familie Jansen al vele generaties een melkveebedrijf. Door de beperkte groeimogelijkheden zijn we in 1987 verhuisd naar de Hilversumse Meent. Er stond al een moderne loopstal en 30 ha land achter het bedrijf. De totale bedrijfsoppervlakte was toen ongeveer 50 hectare en er werd 750.00 kg melk per jaar geproduceerd. Dit quotum werd door 120 melkkoeien vol gemolken. De veestapel bestond merendeels uit roodbonte melkkoeien. Sindsdien heeft het bedrijf verschillende veranderingen ondergaan.

Zo zijn we van roodbonte koeien naar zwartbonte koeien overgeschakeld zodat de melkproductie per koe omhoog ging. Er is land aangekocht en gehuurd. Het quotum (de hoeveelheid melk die je per jaar mag produceren) is ook gegroeid tot 1,3 miljoen liter. De werkzaamheden zijn uitgebreid, zo is het loonwerk opgestart en agrarische natuurbeheer in de bedrijfsvoering ingepast. Een heel aantal jaren hebben Sach en Sjaan samen met hun zoon (Harm) en schoondochter (Maartje) de boerderij gedraaid. Vanaf 2010 staan Harm en Maartje aan het roer.