De Meentboerderij
  • Nieuws
  • Zorgboerderij
  • Kinderboerderij
  • Theehuis Juffrouw Jansen
  • Melkveehouderij
  • Contact

"Melk van de koe"

Harm Jansen - Melkveehouder

ZorgboerderijKinderboerderijTheehuisMelkveehouderij
ZorgboerderijKinderboerderijTheehuisMelkveehouderij

12-10-2023

AJGV op bezoek!

Elke maand komen de Agrarische Jongeren Gooi en Vechtstreek (de AJGV) bij elkaar rondom een bepaald thema.

Deze maand stond het inkruisen van verschillende koeienrassen en de voordelen daarvan. Het fokkerijconcept wordt ProCROSS genoemd. Dit is een roterende driewegkruising met de melkrijkste rassen Viking Holstein, Montbeliarde en Vikingred. Deze drie rassen compenseren elkaars goede en mindere eigenscahppen utistekend.

Wij mochten de AJGV deze keer ontvangen op ons melkveebedrijf.

Na een boeiende presentatie van Jan Hiddink en Pieter Koppelaar van Koole en Liebregts over Procross was het tijd om naar de koeienstal te gaan om de koeien te gaan kijken. Met een gezellige afsluiting met een drankje aan de bar, was het een geslaagde avond.

Deel dit nieuwsbericht

Nieuws

Routebeschrijving

Auto
De locatie is centraal gelegen in het midden van Nederland en is zeer goed bereikbaar met de auto. We hebben een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Fiets
De Meentboerderij bevindt zich direct aan het fietsknooppuntennetwerk tussen de nummers 10 en 37 in het Gooi. Tevens is er de mogelijkheid om uw e-bike op te laden. Voor de inwoners van de Hilversumse Meent is er een brug over de singel aangelegd waardoor de locatie ook lopend goed te bereiken is.

Openbaar vervoer
Er is een gunstige busverbinding (Lijn 105) tussen station Hilversum en station Naarden-Bussum. De bus stopt op kruising Meentweg/Melkmeent, op 5 minuten loopafstand van de locatie.

De Meentboerderij in Google Maps >

De Meentboerderij

Midden in het Gooi, aan de Melkmeent 9 in Hilversum, runnen Harm en Maartje Jansen De Meentboerderij met verschillende onderdelen...

ZorgboerderijKinderboerderijTheehuisMelkveehouderij